MANİSA / KULA - Mehmet ve Hüseyin Tosun Ortaokulu

BURSLULUK SINAVI 2024

21 NİSAN PAZAR GÜNÜ BURSLULUK SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Sınav giriş belgeleri; sınava girecekleri okulda sıralarının üzerinde hazır bulunacaktır. Öğrencilerimizin sınav giriş belgelerini çıkarıp sınava giderken götürmelerine gerek yoktur.

a. Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecektir.

b. Sınavda 5, 6, 7, 8’inci sınıflar ve hazırlık sınıfına dörder seçenekli 80 soru sorulacak, sınav süresi 100 dakika olarak uygulanacaktır

c. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.

d. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

e. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplanır. (3 Yanlış 1 doğruyu götürecektir)

SORU SAYILARI:

TÜRKÇE:20